Darklands Coming Soon ! Pre-Order Now

A Review From A Friend Part 1

Φως και σκοτάδι, ανέκαθεν, συμπληρώνουν  το ένα το άλλο αλλά και βρίσκονται σε μία διαρκή μάχη για το ποιο θα επικρατήσει. Το καινοτόμο Soulmist έρχεται να αναδείξη αυτή τη μάχη όχι μόνο στον κόσμο της Fyera αλλά και στην ψυχή των πλασμάτων που την κατοικούν.  Πριν 1 χρόνο, περίπου, έπεσε στ’ αυτιά μου μία καινούργια προσπάθεια τριών παιδιών από την Κρήτη, του Δημόκριτου Σαλούστρου, του Γιώργου Κανατέλια και του Γιάννη Ρόδη και ενός επερχόμενου RPG ονόματι Soulmist, το οποίο θα έβγαινε στην crowdfunding πλατφόρμα “Kickstarter”.

Στην αρχή σκέφτηκα: «είναι ελληνική προσπάθεια. Αξίζει να ρίξουμε μια ματιά και να στηρίξουμε». Όσο διάβαζα, όμως, ανακάλυπτα πως δεν πρόκειται, απλά, για μία καλή προσπάθεια, αλλά για ένα role-playing game που προσπαθεί, χρησιμοποιώντας το d20 σύστημα και την 5η έκδοση του Dungeons & Dragons (D&D) και συστήνοντας νέα mechanics και ένα ολοζώντανο νέο κόσμο γεμάτο προκλήσεις, μαγεία και σκοτάδι, να φέρει νέα πνοή στην σκηνή των αγαπημένων μας παιχνιδιών.

Shop The Look

Pin Image
Sweatshirt in Stripe

 

Η σελίδα του Soulmist, αλλά και η προωθητική καμπάνια στο “Kickstarter”  κατάφεραν να κερδίσουν το ενδιαφέρων πολλών (1.176) παικτών RPG απ’ όλο τον κόσμο. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη (77.260€), βοηθώντας τους δημιουργούς να αγγίξουν το 450% του crowdfunding και να βοηθήσουν στην πραγματοποίηση του ονείρου των παιδιών αυτών, που ανυπομονούν να παραδώσουν μέχρι το τέλος του χρόνου στα χέρια μας τα πολυπόθητα αποτελέσματα της μακροχρόνιας προσπάθειας τους. Πολύ φλυάρησα, όμως, και ο καλύτερος τρόπος για να συστήσουμε το Soulmist είναι να παρουσιάσουμε το παιχνίδι το ίδιο. Πριν πάμε σε κανόνες, classes και άλλα συναφή πρέπει να ξεκινήσουμε από την καρδιά κάθε RPG, το lore του. 

Η Κοσμολογία: Εν Αρχή ην το Φώς

 

Ο γεμάτος φως αλλά και σκοτάδι κόσμος στον οποίο εκτυλίσσεται το RPG μας ονομάζεται Fyera. Πρόκειται για ένα κόσμο που σε προκαλεί να τον ανακαλύψεις, να εξερευνήσεις τα μυστήρια του και να μάθεις τους μύθους και τους θρύλους που κουβαλάει στα σπλάχνα του. Η ιστορία μας, λοιπόν, εκτυλίσσεται σε ένα πλανήτη που γυρνάει, όπως θα περίμενε κανείς, γύρω από έναν ήλιο, που μοιάζει στον δικό μας, αλλά με μία εξέχουσα διαφορά. Τα αρχαία χρόνια, τα οποία υπάρχουν πια, κυρίως, στων ανθρώπων την ξεχασιάρα μνήμη και μεταδίδονται από στόμα σε στόμα, την 9η μέρα του εαρινού ηλιοστασίου ένα απροσδόκητο γεγονός έλαβε χώρα το οποίο έμελλε να αλλάξει την ιστορία του κόσμου για πάντα.  

Ηφαιστειακές εκρήξεις, καταιγίδες και τυφώνες διαμόρφωσαν τη μορφή του κόσμου, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Ωστόσο, υπήρξε μία πληγή που άνοιξε και κακοφόρμισε και από εκεί δεν έτρεξε αίμα αλλά πηχτό σκοτάδι. Ό,τι κι αν ήταν υπεύθυνο για τις καταστροφές αυτές ταρακούνησε τόσο συθέμελα την ισορροπία του κόσμου που άλλαξε και το ρυθμό με τον οποίο ο πλανήτης περιστρεφόταν.  Όταν το φαινόμενο έπαυσε, μετά από ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, η Fyera είχε αρχίσει να περιστρέφεται πιο αργά. Όπως ξέρουμε, κάθε τι έχει συνέπεια και «ενός κακού μύρια έπονται». Ως αποτέλεσμα των όσων προηγήθηκαν,  η Fyera, περιστρεφόμενη πιο αργά απ’ ότι πριν,  χρειαζόταν, πλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα τόσο για την περιστροφή της γύρω από τον εαυτό της όσο και για την περιστροφή  γύρω από τον ήλιο. Αυτό σήμαινε… ότι η μία πλευρά του πλανήτη θα έβλεπε πάντα τον ήλιο και η άλλη για πάντα, πλέον, θα αντίκριζε το αχανές και τρομακτικό σκοτάδι. Η αναπάντεχη αυτή καταστροφή που επέφερε τόσες αλλαγές στη Fyera, όπως ήταν μέχρι τότε, ονομάστηκε “The Ruination”. 

 

Η έκταση που είχε την τύχει να βλέπει, μόνιμα, τον ζωοδόχο ήλιο ονομάστηκε «Χώρα των Παλαιών Ημερών» “Land of the Old Days”. Πρόκειται για μία απέραντη ήπειρο που καλύπτει το δυτικό κομμάτι της Fyera και εκτείνεται από το βορρά μέχρι το νότο.  Η Χώρα των Παλιών Ημερών χωρίζεται γεωγραφικά και πολιτιστικά σε 2 μισά. Το βόρειο κατοικείται και διοικείται από τους Lumens και το νότιο αποτελεί το σπίτι της φυλής των Avernians.  Προς το παρόν κρατήστε τα ονόματα των φυλών και θα πούμε περισσότερα αργότερα, όταν έρθει η σειρά τους.

Ακολουθεί η “Penumbra”, η χώρα των σκιών, όπως θα έλεγα εγώ,εκεί που το φως και το σκοτάδι συνυπάρχει, μία μεγάλη έκταση που αγκαλιάζει τα εδάφη μεταξύ του απόλυτου σκοταδιού των “Darklands” και του απαστράπτοντος φωτός της “Χώρας των Παιλαιών Ημερών”. Ο Βορράς ανήκει στους αιμοβόρους Primus, οι οποίοι βρίσκονται πολύ κοντά στα καταραμένα Darklands.  Στο Νότο συναντάει κανείς τους Draesyr. Μεγάλο μέρος των δασών που ανήκαν στη φυλή αυτή χάθηκαν μέσα στο αχανές σκοτάδι και κατοικήθηκε από νέα πλάσματα, μοχθηρά, γεμάτα μίσος και σκοτεινιά. Στα μέρη που υπάρχει ακόμα φως στην Penumbra επιβιώνουν μέρος της τεράστιας ζούγκλας, μία οροσειρά και άλλα θαύματα της φύσης, η οποία παλεύει και εκείνη να επιβιώσει του σκοταδιού. 

 

Τελευταία αφήσαμε τα Darklands, που φέρνουν τρόμο στο άκουσμα τους τόσο σε μικρά παιδιά όσο και σε έμπειρους πολεμιστές. Εκεί όπου ο ήλιος ποτέ δε μπορεί να προσφέρει το χάδι του πια, τα πλάσματα που ήθελαν να επιβιώσουν έπρεπε να μάθουν να το κάνουν χωρίς τις αχτίδες του. Οι περιοχές αυτές πάγωσαν, η γη ερήμωσε και όσα ζώα δεν κατάφεραν να γλυτώσουν είτε χάθηκαν στο πηχτό σκοτάδι είτε αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν. Οι τεράστιες ρωγμές που δημιουργήθηκαν στο έδαφος κατάπιαν τα ποτάμια και θάλασσες. Ο υδάτινος όγκος που επιβίωσε τον ρωγμών μετατράπηκε κι εκείνος σε κοφτερό πάγο. Και από τα σκοτεινά έγκατα της γης λέγεται πως ξεπήδησαν διάφορα πλάσματα, ζοφερά στην όψη, τα οποία μέχρι και σήμερα προσπαθούν να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη τη Fyera. 

Έτσι, διαμορφώνεται το τοπίο για τους παλιούς και νέους κατοίκους της Fyera και όλοι αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Οι πιο άτυχοι ήταν αυτοί που κατέληξαν να ζουν στα νεοδιαμορφωμένα Darklands και χρειάστηκε να μεταναστεύσουν . Τα κοσμοϊστορικά γεγονότα που συνέβησαν έφεραν διάφορα μυστικά στην επιφάνεια, τα οποία πλανώνται απόκοσμα πάνω από τη Fyera και δη τα Darklands. Μεταξύ των νέων αλλαγών που επήλθαν ήταν και τα λεγόμενα «Δώρα της Fyera», φυλετικές ικανότητες που εμφανίστηκαν μετά τα γεγονότα του “Ruination”. Η ερεβώδης ανάσα της γης φαίνεται πως ενεργοποίησε στις φυλές της Fyera χαρίσματα που αγρυπνούσαν μέσα τους και χρειάζονται το κατάλληλο κάλεσμα για να εμφανιστούν. Επίσης, φημολογείται πως η μαγεία ενισχύθηκε σημαντικά ως επακόλουθο των όσων συνέβησαν. Απαντήσεις θα μπορούσαν να δώσουν, ίσως, οι Αιώνιοι (“Eternals”), αλλά θα χρειαστεί πρώτα να τους εντοπίσουμε εκεί όπου αναπαύονται. 

 

Επίσης, αξίζει αναφορά και στα Cresset of Vigil, τους Φάρους της Επαγρύπνησης, οι οποίοι για να στηθούν χρειάστηκε να πληρώσουν σημαντικό φόρο αίματος οι Lumens (μια φυλή πλασμάτων που θα δούμε παρακάτω). Φάροι επαγρύπνησης και φάροι ελπίδας. Ήταν πανύψηλοι φορητοί φάροι που έμοιαζαν με τεράστια φώτα των δρόμων και διεξήχθησαν φοβερές μάχες για να δοθεί η ευκαιρία και η δυνατότητα  να τοποθετηθούν όσο βαθύτερα στη σκοτεινιά ήταν εφικτό. Ο σκοπός του ήταν ένας: να λειτουργούν σαν φωτεινοί πύργοι μέσα στο σκοτάδι  και μόνιμες συντεταγμένες, επιτρέποντας την έγκαιρη συνειδητοποίηση των επερχόμενων επιθέσεων και την έγκαιρη προειδοποίηση των επικεφαλής κάθε ζώνης εξαγοράζοντας τον απαραίτητο χρόνο για να προετοιμάσουν τις άμυνες τους.

 

Οι Φυλές της Fyera

 

 

Οι Φυλές της Fyera δεν χωρίζονται μόνο με βάση το φυλετικό-βιολογικό τους επίπεδο αλλά και με βάση το εθνικό. Με εξαίρεση τους Draesyr, οι υπόλοιπες φυλές αποτελούν έθνη με δικιά τους γεωγραφική, γλωσσική και πολιτιστική ταυτότητα. Εδώ, θα κάνουμε μόνο μία ενδεικτική αναφορά προσπαθώντας να εξάψουμε την περιέργεια σας και επιτρέποντας σας να βουτήξετε, αργότερα, μόνοι σας στο λεπτομερές και γεμάτο μυστικά lore της εκάστοτε φυλής.

Avernians
Οι Avernians συνδέονται έμφυτα με τα Βασίλειο των Ζώων και των Πνευμάτων τους. Άνθρωπος και ζώο συνυπάρχουν και δημιουργούνε μία ιδανική και τρομακτική, για τους εχθρούς τους, ισορροπία. Ξεχωρίζουν για την δυνατότητα τους να μεταμορφώνονται σε ζώα, αποκτώντας διάφορες δυνάμεις που σχετίζονται με το ζωικό βασίλειο.

Lumens
Οι Lumens θυμίζουν προφήτες. Έχουν την εκπληκτική ικανότητα να βουτούν στον ωκεανό του χρόνου να κλέβουν ματιές του παρελθόντος και του μέλλοντος. Ενώ το μυαλό τους μπορεί να υποστεί τη δοκιμασία, το σώμα τους δυσκολεύεται να ακολουθήσει αυτό το ταξίδι πληρώνοντας το βαρύ τίμημα της θυσίας της νεότητας τους, καθώς γερνούν γρηγορότερα.

Primus
Οι Primus είναι η πιο αιμοβόρα και τρομακτική από τις φυλές της Fyera. Πρόκειται για βρυκόλακες που συντηρούνται πίνοντας αίμα, το οποίο τους προσφέρει διάφορες ενδιαφέρουσες ιδιότητες. Η κοινωνία τους έχει σαφή ιεραρχία και σαφείς ταξικές διαφορές. Χωρίζονται σε κάστες και δυναστείες. Ο τρόπος ζωής τους είναι τόσο ιδιαίτερος που χρήζει μελέτης και οι πολεμιστές τους είναι καλοεκπαιδευμένοι και πανίσχυροι. Χρήσιμο μιας και βρίσκονται μία ανάσα από τα Darklands.

Draesyr
Φτάνουμε, κάπως έτσι, στους αγαπημένους μου, προς το παρόν, Draesyr. Κάποτε επρόκειτο για ένα ενωμένο έθνος που αποτελούνταν από πολλές φυλές ενωμένες κάτω από το λάβαρο ενός φυλετικού αρχηγού. Όπως συμβαίνει, συνήθως, σε τέτοιες περιπτώσεις, οι σχέσεις των φυλών δοκιμάστηκαν και επήλθε ένα σχίσμα, από το οποίο προήλθαν οι Eldrasyr και οι Yildrasyr.

 

Θα μπορούσα να πω πολλά περισσότερα, αλλά φοβάμαι πως αν μπω στο λεπτομερές και καλοδουλεμένο lore των φυλών θα χρειαστούν αρκετά περισσότερα άρθρα απ’ ότι στην αρχή σκόπευα να γράψω. Ας αρκεστούμε, προσωρινά, σε αυτά.

 

Menu